ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ Πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ \nΠρογραμμα ΗΠΙΟΝΗ στην Αιανή \nΟμιλία - Εισαγωγή mednetgp www.MedNetGP.gr ∞ Πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ - ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΤΩΣΕΩΝ ∞
www.MedNetGP.gr
Γενικός Οικογενειακός Ιατρός
Χατζημανώλης Εμμανουήλ
Επιμελητής Α'
Μέρος 1ο
Μέρος 3ο
Μέρος 2ο
Δευτέρα 20/02/2017

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αιανή, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δ. Κοζάνης, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Π.Τ Σύνδεσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη , το οποίο έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων καθώς και η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για την αποφυγή των πτώσεων στην τρίτη ηλικία και ιδιαίτερα σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών).
Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συνετέλεσαν στην δημιουργία αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης και τους εκλεκτούς ακροατές που παρευρέθησαν.
Η απήχηση και το ενδιαφέρον του κόσμου σε αυτό το μείζον πρόβλημα υγείας μου έδωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην πρόληψη ειναι καλύτερη απο τη θεραπεία.
Το μύνημα που αποκόμισαν οι ακροατές ειναι οτι η πρόληψη της οστεοπόρωσης και των πτώσεων και η υγιής γήρανση καθως και η αυτόνομη διαβίωση των ηλικιωμένων είναι παραγοντες για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πρόγραμμα ΗΠΙΟΝΗ - ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΤΩΣΕΩΝ

Η ώρα είναι :
Ημερομηνία:
MedNetGP.gr